Zoldjogsi.hu
A kerékpározás munkahelyteremtő

A brit Guardian 2014. november 12-én azt írta, hogy „Európa kerékpáripara mostanra több embert foglalkoztat, mint a bányászat és kőfejtés, és majdnem kétszer annyit, mint a fémipar, derült ki a szektor által teremtett munkahelyekre vonatkozó első átfogó tanulmányból.”

Valóban, a kerékpáripar jelentős munkahelyteremtő potenciált képvisel, Európában jelenleg körülbelül 650 ezer munkavállalót foglalkoztat főállásban, ami egymillió főre is emelkedhet, ha megduplázódik a kerékpározás részesedése a közúti munkamegosztásban – azaz minél inkább nő a szektor, annál több munkahelyet teremt. A kerékpározásba való befektetés azért is szerencsés, mert egy egészséges helyi gazdasági erőt helyez az EU fejlődésének fő vonalába.

Manfred Neun, az ECF elnöke elmondta, a kerékpározás készen áll arra, hogy részese legyen az Európa egyik legnagyobb kihívására adott válasznak. „Nincs a kerékpározásnál jobb módszer a fenntartható fejlődés elősegítésére. Láthatjuk, hogy az európai kerékpáros gazdaság 200 milliárd euró értéket képvisel évente, és 650 ezer állást biztosít, amelyek zöld, fenntartható munkahelyek, és 2020-ra túlléphetik az egymilliót is. ”

forrás: http://www.ecf.com/news/cycling-for-growthroundtable-funding-opportunities-incentives-and-job-creation/

A jövő zöldje
Autó nélkül
A nagy KRESZ teszt